Publicat pe Lasă un comentariu

O moștenire numită TIMP. Ce le lăsăm copiilor noștri?

Evaluare: 5 din 5.

Timpul este cea mai de preț resursă pe care le-o putem oferi copiilor noștri. Timp=siguranță , timp=încredere, timp=răbdare, timp=înțelegere, timp=dragoste.

Oferă-i timpul tău copilului atunci când plânge, chiar dacă ți se pare că motivele lui sunt unele puerile. De multe ori sunt. Însă nu râde de el, nu îl certa și nu încerca să îi persiflezi durerea. Stai lângă el și oferă-i un diamant numit timp.

Oferă-i timp copilului atunci când râde. Ascultă-l cu atenție când îți spune ceva. Acordă-i timp când îți explică ceva. Bucură-te și spune-i că ești fericit atunci când îți povestește joaca lui.

Oferă-i timp înainte de a greși, în timp ce greșește și după ce a greșit. Așteaptă-te să greșească, să nu ducă lucrurile până la capăt, să nu facă după reguli. Copilul e curios, își și îți testează limitele și propriile puteri. Atunci când acțiunile copiilor nu reprezintă un pericol pentru ei sau pentru cei din jurul lor, să-i lăsăm pe cât se poate să își învețe lecțiile singuri.

Copiii nu își aduc aminte de curățenia impecabilă din casă, de cele 5 feluri zilnice de mâncare ori de jucăriile scumpe cumpărate de mama și tata. Copiii își amintesc privirea și atenția ta atunci când îți povesteau ceva important. Își amintesc felul în care te jucai cu ei. Nu uită felul în care erau tratați când greșeau, cu multă dragoste și iertare sau dimpotrivă. Țin minte tonul vocii, râsul și timpul pe care îl petreceai cu ei la joacă, la masă, la baie, la culcare, în pregătirea pentru școală, la serbare, în excursii, acasă.

Să le arătăm copiilor că resursa cea mai importantă pe care o pot primi de la noi (și moșteni în amintire) este timpul nostru petrecut cu ei, un timp de calitate.

Distribuie dacă ți-a plăcut
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 256 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here